Håndbold er en hurtig sport, der er populær i Europa og Sydamerika. Den spilles med en bold og to hold med syv spillere på hver syv hold. Målet med spillet er at score mål ved at kaste bolden ind i modstanderens mål. Det hold, der scorer flest mål på en given tidsperiode (normalt to halvlege på 30 minutter hver), kåres som vinder. Håndbold er en fysisk krævende sport, og spillerne skal være i god form for at kunne deltage i konkurrencen. De skal også have en god hånd-øje-koordination og være i stand til at tænke hurtigt. Fordi spillet er så hurtigt, kan det være spændende at se på. Håndbold er ikke så kendt i Nordamerika som i andre dele af verden, men den er stigende i popularitet.

Håndbold i Danmark

Håndbold er en populær sport i Danmark, og over 250.000 mennesker spiller den hvert år. Den danske håndboldliga (DHL) er en af de bedst rangerede ligaer i Europa og den mest succesfulde liga i skandinaviske internationale konkurrencer. Den blev grundlagt i 1938, og i dag er mere end 300 klubber tilmeldt DHL. Den nationale holdet, der har fået tilnavnet De Røde og Hvide, er et af de stærkeste hold i verden. De vandt verdensmesterskaberne i 2018 og er i øjeblikket placeret på andenpladsen i verden.

Håndbold er en vigtig del af den danske kultur, og mange klubber har udviklet græsrodsprogrammer for at få flere til at dyrke sporten. Landsholdet har også en stærk tilhængerskare, med mange fans, der rejser for at se deres kampe.

Mange af Danmarks mest berømte spillere kommer fra landets håndboldhold, bl.a. Henrik Møllgaard, Peter Bredahl og Mikkel Hansen. Derudover har nogle af verdens bedste trænere, såsom Dagur Sigurdsson og Ulrik Wilbek, er fra Danmark.

Håndbold er en af de mest populære sportsgrene i Danmark, og der er ingen tegn på at det er ved at gå ned ad bakke. Med et stærkt landshold, passionerede fans og dedikerede klubber vil håndbold forblive en vigtig del af den danske kultur i mange år fremover. Du kan blandt andet tage ud og se Nordsjælland Håndbold.