Hvis du ønsker at renovere dit hjem eller pifte dit badeværelse op, er fliser et fremragende valg. Men med så mange forskellige typer af fliser på markedet kan det være svært at finde ud af, hvilke der er bedst til dit projekt. Læs videre for at få vores omfattende guide til alt, hvad du skal vide om at købe fliser! 

Typer af fliser 

Det første skridt i forbindelse med køb af fliser er at forstå de forskellige typer, der findes. Keramiske fliser er en god mulighed, fordi de er nemme at rengøre og vedligeholde og fås i mange forskellige former og størrelser. Porcelænsfliser giver et mere eksklusivt udseende end keramiske fliser, men de kan være dyrere. Endelig er glasmosaikfliser perfekte til at skabe fantastiske designs i ethvert rum. 

Hvor kan man købe fliser? 

Når du har afgrænset den type fliser, du ønsker, er det tid til at beslutte, hvor du vil købe dem. Boligforretninger er gode steder at finde alle former for fliser til rimelige priser; men hvis du vil have mere eksklusive muligheder eller noget mere unikt, kan specialforretninger med specielle fliser være dit bedste bud. Derudover har nogle onlineforhandlere et bredt udvalg af kvalitetsfliser, som det kan være svært at finde andre steder. Det er vigtigt at shoppe rundt, når det gælder om at finde de rigtige fliser til den rigtige pris! 

Overvejelser om installation 

Når du køber fliser til dit boligrenoveringsprojekt, er der også en række overvejelser om installation, som du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du sikre dig, at det valgte flisemateriale er egnet til det område, hvor det skal installeres (f.eks. fugtniveau). For det andet skal du overveje, hvor meget tid og kræfter det vil tage at installere; hvis du ikke har det nødvendige værktøj eller de nødvendige færdigheder, der kræves til en bestemt type fliseinstallation, kan det være klogt at hyre professionel hjælp i stedet! Endelig skal du sørge for at købe nok ekstra materiale, hvis nogle stykker går i stykker eller ikke er skåret korrekt under installationen – på denne måde vil du ikke have nogen huller eller ujævne overflader, når du afslutter dit projekt!  

Se mere på dansk flise lager.