Nelson Mandela var en af de mest indflydelsesrige og inspirerende personer i det 20. århundrede. Han dedikerede sit liv til at kæmpe for lighed, retfærdighed og frihed for alle mennesker og tilbragte mange år i fængsel som følge heraf. På trods af at han blev udsat for forfærdelige forhold og konstant blev truet på livet, kom Mandela stærkere ud af fængslet end nogensinde før.

Gennem hele sin politiske karriere kæmpede Mandela utrætteligt for at gøre en ende på apartheid i Sydafrika, et undertrykkende system, der adskilte folk på grundlag af race. Gennem fredelige protester, boykot og andre handlinger af civil ulydighed var han med til at få apartheid til at falde og banede vejen for et mere rummeligt samfund. På trods af de mange udfordringer, han stod over for undervejs, forblev Mandela engageret i sin sag indtil sin død i 2013.

Ud over sit arbejde som politisk leder og aktivist var Mandela også engageret i filantropi. Han grundlagde adskillige velgørende organisationer, der ydede støtte til dårligt stillede samfund rundt om i verden og hjalp millioner af mennesker med at overvinde fattigdom og opnå deres fulde potentiale. Til ære for alt det, han udrettede i løbet af sit liv, mindes Nelson Mandela i dag som en sand helt og en inspiration for os alle.