Organisk gødning er en fantastisk måde at give din have de næringsstoffer, den har brug for for at trives. Organisk gødning er fremstillet af naturlige materialer som gødning, kompost, tang og andet organisk materiale. De tilbyder en afbalanceret kombination af næringsstoffer, der kan hjælpe planterne med at få store, sunde frugter og grøntsager til at vokse. læs mere hos GroGreen.

Organisk gødning er et effektivt redskab til at forbedre jordens sundhed. Det er med til at skabe et mere afbalanceret miljø for gavnlige mikroorganismer i jorden. Organisk gødning frigiver sine næringsstoffer langsomt over tid, hvilket betyder, at planterne kan optage dem over en længere periode. Denne langsomme frigivelsesproces bidrager også til at reducere gødningsafstrømningen til nærliggende vandkilder og forhindrer kemiske forbrændinger på sarte rødder og blade.

Organisk gødning er også rig på mineraler, sporstoffer, vitaminer, enzymer og andre mikronæringsstoffer, som er med til at gøre planterne stærkere og sundere. Planter, der har adgang til disse vigtige mineraler, har ofte en bedre modstandsdygtighed over for sygdomme og skadedyr end planter, der dyrkes i konventionel jord eller udelukkende med kunstgødning. 

Økologisk gødning kan anvendes på mange måder, bl.a. som topdressing omkring eksisterende planter eller direkte på jorden ved plantning af nye planter. For at opnå de bedste resultater skal du bruge organisk gødning i overensstemmelse med de retningslinjer, som producenten eller dit lokale havecenter har givet. Mængden af gødning, du har brug for, afhænger af flere faktorer, f.eks. størrelsen af din have og hvilke typer afgrøder du dyrker – sørg for at læse alle instruktioner omhyggeligt, før du anvender noget!

Når du vælger en organisk gødning, skal du sikre dig, at den er fri for kemikalier eller syntetiske ingredienser, da disse kan skade både mennesker og dyr, hvis de indtages. Kontroller også, at den ikke indeholder animalske produkter, hvis du leder efter en veganervenlig løsning! Endelig skal du holde øje med specielt sammensatte blandinger af organiske materialer, som giver specifikke fordele såsom forbedring af jordstrukturen eller tilførsel af vigtige mikronæringsstoffer som jern eller magnesium, som måske ikke er naturligt til stede i din jordtype. 

Brug af organisk gødning er en fremragende måde at fremme sund vækst i din have på, samtidig med at du passer på vores planet!